Blog detail Template

Gratis website vs betaalde website

ziet en hoort het steeds vaker. Een beginnende ondernemer die kan kiezen voor het maken van een gratis website. Alleen is de gratis website echt helemaal gratis? 

Voor een ondernemer (lees: starter, beginnende ondernemer, zzp’er, gevestigde ondernemer) klinkt het als muziek in de oren om te kiezen voor een gratis website. Zonder op iemands tenen te staan, is dit een veel voorkomende beginnersfout van ondernemers. Wij snappen dat de investeringen klein moeten zijn voor de ondernemers, maar wanneer zij kiezen voor een gratis website zijn zij onderaan de streep duurder uit!

Gratis website
Dit heeft voornamelijk te maken met de haken en ogen die een gratis website pagina aanbiedt en vergeet vooral niet de extra tijd voor de ondernemer, die zelf alles moet leren en toepassen. Enkele voorbeelden hiervan zijn;

– De website URL is altijd met de bedrijfsnaam van de aanbieder. www.baniti.nl is wat je het liefst wilt,
www.baniti.naamaanbieder.com is wat je krijgt.
– Wanneer je niet betaalt voor de gratis website komt jouw website nooit voor in Google en kun je niet
  gevonden worden.
– De aanbieder maakt reclame op jouw website.
– Je kunt niets veranderen in de codes, waardoor je beperkte vrijheid hebt.
– Een (betaalde) gratis website is goedkoper wanneer jij dit zelf binnen 30 uur kan realiseren.

Betaalde website
Een andere en veel voorkomende beginnersfout van ondernemers, is het laten maken van een website door een bedrijf dat gefocust is op het maken van zo veel mogelijk websites en het laten zien van de hoeveelheid klanten die zij al hebben geholpen. Hiernaast het in zee gaan met een webdesigner die zich alleen bezig houdt met het bouwen van de website en niet kijkt naar wat een ondernemer aanbiedt, hoe zij over wil komen bij klanten en hoe zij die klanten kunnen bereiken.

Wat veel voorkomt bij een bedrijf dat websites maakt is dat zij een standaard lage prijs hanteren voor het maken van de website, maar voor alles wat een ondernemer extra wil hebben, een meerprijs wordt gerekend. De fout die voornamelijk voorkomt is dat een ondernemer al een akkoord heeft gegeven en na enkele weken doorgeeft een onderdeel of functie erbij te willen hebben. Dit kan uiteraard, maar tegen een meerprijs. De ondernemer kiest daar dan voor, omdat hij/zijn aan het contract vast zit. Hierdoor kunnen de kosten uiteindelijk flink oplopen.

Ondernemer
Het is logisch dat een ondernemer niet alles weet over het reilen en zeilen met betrekking tot een website. Waar wij ons zorgen over maken, is dat ondernemers hier tegen aanlopen, dat een bedrijf niet transparant genoeg is en vooraf niet meedenkt met de ondernemer. Wij zien, horen en merken dat bedrijven tussentijds meedenken en met aanbevelingen komen, die uiteraard uitgevoerd kunnen worden, maar tegen een meerprijs.

We begrijpen dan ook de reden waarom een (beginnende) ondernemer voor een gratis website kiest. Echter staat Baniti in het teken van de ondernemer. Baniti biedt op maat gemaakte websites aan. Dit doen wij door een traject te hanteren die wij zelf nog niet zijn tegengekomen bij andere bureaus. Dit zorgt voor efficiëntie en vooral duidelijkheid. En dit alles wordt in één keer voor een vaste prijs gerealiseerd. Dus geen verassingen achteraf!

“We love it when a plan comes together”

Kunnen wij je helpen ?.|

Een kennismakingsgesprek in combinatie met een hapje en drankje zien wij altijd zitten. Wij staan niet alleen nu, maar ook later voor je klaar.

9 + 6 =

Volg ons op

Over ons

Baniti staat in het teken van jouw onderneming. Wij zijn de juiste partner als het gaat om het adviseren op het gebied van business ontwikkelingen, vindbaarheid, uitstraling en marketingacties.

Contact gegevens

Mient 16
1811 NC, Alkmaar
Nederland

Email: info@baniti.nl
Telefoonnummer: +31 (0)72 220 8981