Enkysport!
Showcase.

Met trots vertellen wij graag over de werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd voor onze opdrachtgever.

Logo en Brochure design.

Introductie

Enkysport is een nieuwe Buurtsportvereniging van Enkhuizen en heeft als doel de sportdeelname van de jeugd en (jong)volwassenen te stimuleren. In tegenstelling tot verenigingsport, kun je via de buurtsportvereniging vrijblijvend en voor een laag tarief sporten naar keuze.

Opdracht

EnkySport is een nieuw initiatief om sportdeelname van de jeugd en (jong)volwassenen te stimuleren. Voor Enkysport hebben wij met verschillende verenigingen vergaderd en gebrainstormd over de aanpak en wat Enkysport moet uitstralen.

Naast de opdracht om het nieuwe initiatief body te geven, dragen wij veel verantwoordelijkheid voor de uitstraling van het gehele concept. Wij zijn onder andere verantwoordelijk voor de uitingen voor de sportdagen. Denk hierbij aan het bedenken van:

Een nieuw logo
Verschillende posters in verschillende maten
brochures
Stempelkaarten
10-rittenkaarten

Uitwerking (logo)

Door het doel goed af te stemmen met de zeven verschillende verenigingen, hebben wij een neutraal uitziend logo gecreëerd.

Hoe eenvoudiger het logo, hoe beter. Wij willen dat mensen het logo snappen, gemakkelijk onthouden en herkennen. Less is more. Op deze manier zorgen we voor een hogere herkenning en zorgen we ervoor dat mensen het logo snappen en onthouden. Het belangrijkste is dat het logo er strak uitziet en hierdoor professionaliteit uitstraalt.

De “Y” is vervangen door een juichend persoon: dit is een gezamenlijk beeld voor iedereen die sport. Iedereen wil winnen, succes behalen of gewoon lol hebben. Het icoontje in het logo straalt dit uit. Om dit beeldmerk te accentueren hebben wij gekozen voor een uitroepteken bij de naam.

Resultaat

De professionele uitstraling van het logo en één geheel van de posters, brochure en de kaarten, hebben bijgedragen aan een goed georganiseerde open sportdag in Enkhuizen. Eén van de leukste onderdelen van de kinderen op de open sport dag, was het aan de gang gaan met de stempelkaart. Door de kaart vol te krijgen, door deel te nemen aan elke activiteit, zorgden zij voor één maand gratis sporten bij een vereniging naar keuze. Met het effect dat de kinderen de nieuwe sporten erg leuk vonden en door de regeling van Enkysport (die het eerste jaar samen met de Gemeente Enkhuizen bijdraagt aan een sport abonnement) hebben de sportverenigingen extra leden binnen gehaald.

Het is mooi om te zien dat wij bijdragen een win-win situatie voor zowel de verenigingen als de sportende kinderen!

“We love it when a plan comes together”

Baniti

Baniti
Mient 16
1811 NC, Alkmaar
Nederland

Email: info@baniti.nl
Telefoonnummer: +31 (0)72 220 8981

Kunnen wij jou helpen?

Een kennismakingsgesprek in combinatie met een hapje en drankje zien wij altijd zitten. Wij staan niet alleen nu, maar ook later voor je klaar.

6 + 9 =

Volg ons op
Over ons

Baniti staat in het teken van jouw onderneming. Wij zijn de juiste partner als het gaat om het adviseren op het gebied van business ontwikkelingen, vindbaarheid, uitstraling en marketingacties.

Contact gegevens

Mient 16
1811 NC, Alkmaar
Nederland

Email: info@baniti.nl
Telefoonnummer: +31 (0)72 220 8981